уторак, 15. септембар 2015.

СТАРАЊЕ О НАЈДРАГОЦЕНИЈЕМ БЛАГУ

   Исус му рече:
Ја сам пут и истина и живот;
нико не долази Оцу осим кроз мене
(Јн. 14, 6)

   Тесан је пут и уска су врата која воде ка Богу. Чини се да никад није било теже васпитавати децу, но што је то у наше време, које је, кад је реч о хришћанском васпитању, у сваком погледу пуно разних искушења и препрека.
   Родитељи су често суочени са доношењем тешких одлука у погледу одгоја деце, а све у жељи да их васпитавају тако да израсту у добре и вредне људе, али и у савесне и врлинске православне хришћане. Треба пронаћи начин да се одоли притиску овог света који од наше деце неумољиво захтева да се повинују његовим нормама, да буду попут оних који су се, услед неверја, револта, бесмисла у свом животу или тешког породичног стања, већ одали разним пороцима и разузданом понашању. Родитељи се често питају како да, као чувари најдрагоценијег блага, по речима Светог Николаја Жичког, преброде тренитне струје, којима свет покушава да нас понесе, и остану верне слуге Господа нашег Исуса Христа, 
Зборник текстова о хришћанском васпитању деце
Превела и приредила Милена Тејлор
Манастир Светог архангела Михаила Превлака, 2011.
   Љубављу, стрпљењем, молитвеним трудом и непоколебљивом вером у Господа треба код своје деце да поставимо темељ вере који ће нам бити потпора током целог живота. Пожуримо да, попут доброг и верног слуге Божијег, умножимо талант који нам је Господ поверио. Молитвено предајмо децу Богу, и потрудимо се да их васпитавамо у вери, како би узрасли у наследнике Царства Небеског, истинска чеда Божија, Коме нека је слава, част и поклоњење: Оцу и Сину и Светоме Духу у векове векова. Амин!

Приређивач
О Духовдану, 2010.

Нема коментара:

Постави коментар