понедељак, 28. децембар 2015.

Кроз литургијско сабрање прослављене Материце у Гучи

   У другу недељу пред празник Рођења Христовог- Божић, на Материце, 27.(14) децембра 2015. године, најмлађи међу нама, ученици средње школе евхаристијски су се сабрали у храму Св. Архангела Гаврила у Гучи.
   Ученици СШ „Драгачево“ из Гуче су са својим вероучитељем присуствовали и молитвено учествовали на Светој Литургији. Литургијским сабрањем је началствовао протојереј Радован Стевановић, старешина храма, уз саслуживање протојереја-ставрофора Милуна Ивановића, архијерејског намесника драгачевског и ђакона Момчила Славковића. У својој беседи прота Радован је говорио о Светој Тајни Причешћа, како треба приступати овој Светој Тајни и истакао значај Свете Тајне Исповести.
   Поред ученика на Светој Литургији био је присутан и велики број верног народа, који у последње две године видно долази у већем броју и учествује на Светој Литургији.
   Након примања Тела и Крви Господа нашег Исуса Христа, за ученике и верни народ мајке су на њихов празник, припремиле скромно послужење у црквеној сали, где се сваке недеље и празника, након Литургије окупљамо уз трпезу љубави. У току трпезе вероучитељ је својим ученицима поделио скромне поклоне.

   вероучитељ Никола Ивановић
   извор: Епархија жичка

Нема коментара:

Постави коментар