петак, 5. фебруар 2016.

Звонцетова академија у Патријаршији

   Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја већ пету годину заредом Светосавско звонце је одржало Светосавску академију. Поред Свјатјејшег овом догађају присуствовао је и Епископ топлички и Викар Његове светости господин Арсеније. Специјални гост ове манифестације био је и председник Градске општине Палилула Стојан Николић са којом Светосавско звонце као званично гласило СПЦ за децу има вишегодишњу и веома плодоносну сарадњу.
    У Патријаршијској свечаној сали испуњену грајом и осмесима окупило се преко сто педесет малишана и њихових родитеља који су запослени у Патријаршији СПЦ, Богословском факултету, Радију ”Слово Љубве”, Телевизији ”Храм”, Архиепископији београдско-карловачкој. Са речима добродошлице свим присутнима се обратила главни и одговорни уредник Светосавског звонца госпођа Радмила Мишев. Програм је отворен наступом хора Звонца који чине ђаци ОШ ”Бошко Павковљевић Пинки” из Старе Пазове, а који води диригент Владана Бзовски, композицијом: ”Востани Сербије”. Након тога премијерно је приказана прва епизода Звонцетове цртане серије ”Дедино благо”, која се ради по сценарију ђакона Ненада и Анастасије Илић, а у режији Марка Караџића, чије ће емитовање бити на Звонцетовој дечијој интернет телевизији: ”Тв Звонце”. Звонцетов хор је затим извео композиције:”Расти расти” и ”Црвен цвете”, а онда је презентован пројекат Звонца на Крфу: ”Стопама наших предака”. Кроз екранизовану химну овог пројекта: ”Осети Видо” и њено уживо извођење хора Звонца додатно је дочаран дух Крфа и боравка наше талентоване деце на овом грчком острву.
   Академија је завршена Звонцетовом луткарском представом: ”Свети Сава и животиње које су ишле у Јерусалим”, рађена по тексту вероучитеља Лазара Николића у режији Јована Љубеновића, коју су одиграли глумци-аниматори Борко Сарић и Даница Тодоровић.
   На самом крају пригодном беседом говорећи о Светом Сави и Немањићима, обратио се Његова Светост Патријарх Иринеј.
   Као и сваке године до сад Свјатјејши је свој присутној деци поделио Звонцетове Светосавске пакетиће који су спремљени уз подршку Градске општине Палилула.

   извор: www.zvonce.spc.rs
   30.1.2016.

Нема коментара:

Постави коментар