понедељак, 7. новембар 2016.

РАЗВОЈНА ПСИХОЛОГИЈА И ПЕДАГОГИЈА ЗА НАСТАВНИКЕ И РОДИТЕЉЕ

"Посебност овог уџбеника састоји се у томе што се научни психолошки материјал доводи у везу са основним појмовима православне антропологије. Ауторка се водила речима светог Теофана Затворника: 'хришћански живот није природан живот'. У том смислу, уџбеник представља преглед природних психолошких процеса који се одвијају током живота, у чијем је сваком тренутку могуће 'започети живот по духу'.
Ауторка се нада да ће књига читаоцима помоћи да развију умеће пажљивог односа и бољег разумевања према свом ближњем, било да је то дете, одрасла или старија особа".

Из предговора српском издању
Православни богословски факултет и Педагошко-катихетски институт, Београд, 2016.
Татјана Владимировна Скљарова (1967), доктор педагошких наука, декан Педагошког факултета Православног  хуманистичког универзитета светог Тихона (Москва). Бави се научним истраживањима у сфери верског образовања, васпитања и социјализације у оквирима православне хришћанске традиције. Аутор наставних програма развојне психологије и социјалне педагогије намењених православним високообразовним установама. Популизатор психолошких и педагошких сазнања међу родитељима. Поседује дугогодишње искуство припремног рада са потенцијалним стараоцима и усвојитељима деце без родитељског старања. Аутор монографија Православно васпитање у контексту социјализације (2006), Стручно образовање социјалних педагога у конфесионалним високообразовним установама (2008) и уџбеника Развојна психологија за социјалне педагоге (2010). Мајка троје деце.

Нема коментара:

Постави коментар