четвртак, 7. децембар 2017.

Крем од бадема, лана и сусама

    3 супене кашике ситно самлавеног непеченог и несланог бадема
   2 супене кашике исто тако ситно млевених семенки лана
  1 супену кашику млевеног сусама

   Све састојке треба добро самлети у блендеру, да буду као гриз или брашно додати 1 супену кашику меда и 1\2 кашичице цимета, а може и без њега.
   Све промешати и полако сипати у воду, непрестано мешајући док не добијете крем жељене густине. Користити флаширану воду јер није хлорисана. Поред тога што је укусан, овај крем је изванредно хранљив и лековит, а може да се користи у току целог поста.

   "Светосавско звонце", бр.9, 2017.
   Rezultat slika za сусам

Нема коментара:

Постави коментар