уторак, 15. октобар 2019.

Са прославе ђачке славе у Жичи

   На дан када Црква прославља спомен Преподобног Симона монаха – Светог краља Стефана Првовенчаног, ђаци ОШ “Живан Маричић“ у Жичи прославили су своју славу.
   У години важног јубилеја – прославе 800 година самосталности Српске Православне Цркве – ђаци су се окупили да прославе Светог краља који је први овенчан круном у нашој Жичи. Сабрали су се на једно место ђаци и наставници, свештеник, директорка и особље школе, жичко сестринство и родитељи. Школа је још једном постала права “учионица живота“. Од раног јутра ученици су са радошћу припремали послужење за своје госте, уређивали хол и спремали пригодан програм. Било је дирљиво видети колико су наши осмаци заиста дорасли да буду домаћини славља у спомен краљу познатом и по мудрости и по смирењу, али и по храбрости.
   Надамо се да ће и наше будуће генерације радо прихватити прославу овог дивног светитеља који нас учи да чак и кад човек све има, ако Бога и духа заједнице нема, неће му бити на корист. Унапред се радујемо и будућим прославама под кровом наше школе.

   Вероучитељ Ана Црепуљаревић
   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар