понедељак, 23. март 2020.

Порука ученицима и родитељима у току ванредног стања у Републици Србији

   Драга децо, поштовани родитељи,
   Задесила нас је тешкоћа у виду пандемије по злу чувеног корона вируса, названог KОВИД -19. Сви смо затечени, јер се наши животи и животи наших ближњих сада из корена мењају, и то против наше воље. Забринутост и страх природне су реакције свих нас на оно што нам се догађа. Суочавамо се са непријатељем који нам је непознат, а непознато увек изазива стрепњу. 
   Али, не смемо да заборавимо да у овој борби нисмо сами. Господ је са нама. Он нас никада не напушта и никада нас неће напустити, јер нас воли, и не жели да пропаднемо и страдамо. Ако и допушта да се догађају ствари какве нам се сада дешавају, то је зато јер жели да нас подсети шта је истински смисао наших живота - љубав. Љубав према ближњем, а то је сваки човек на овоме свету. Чак и наш непријатељ! Јер, Христос је за сваког човека, за сваког од нас, дошао на земљу и поднео страдања на крсту, али и Васкрсао из мртвих. 
   Ето нам неочекиване прилике да посветимо своје време и пажњу једни другима, пре свега унутар својих породица. Нећемо моћи да се виђамо са пријатељима и рођацима неко време, барем не на начин на који смо навикли, али ће и то проћи, као и што све прође. Најважније је да не губимо наду, да се Богу молимо да искушења која су нас задесила што пре престану, да оболели оздраве и да се мир врати у наше животе и животе свих људи широм планете Земље.
   Желим вама свима добро здравље, мир у душама вашим, Господ Бог нека нас све заштити молитвама своје Пречисте мајке Богородице и свих својих светих.
   У здрављу се гледали! 

     извор: blog.veronauka.net
ИКОНОПИСНА РАДИОНИЦА МАНАСТИРА ЖИЧА

Нема коментара:

Постави коментар