недеља, 9. август 2020.

Гуча, СЛАЂА ДОБИЛА ЕЛЕКТРИЧНА КОЛИЦА

   Након што је сазнао за апел Слађе Рајић из Гуче за електричним инвалидским колицима, председник општине Лучани, Миливоје Доловић, је са својим пријатељима и сарадницима одмах приступио набавци потребних колица.
   Наиме, тридесетпетогодишња Слађана од рођења болује од церебралне парализе, има велика оштећења доњих екстремитета. Од деветог месеца до седме године похађала је вежбе у београдском Заводу за церебралну парализу. У престоници је са врло добрим успехом завршила Основну школу „Драган Херцог“. Уписала је и Економску школу у Новом Пазару, али је због бомбардовања 1999. није завршила.
   Пре годину дана преминуо јој је и отац, тако да сада живи са мајком Миром која је често у надници. Слађанина помагала са којима је располагала су застарела и нису јој омогућавала да многе обичне активности обавља самостално.
   Слађа је електрична колица добила два дана после објављеног текста у „Чачанском гласу“, када су Миливоје Доловић и његови сарадници у приватној иницијативи, сакупили потребан новац и купили колица.
   Председник општине Лучани је рекао да је Слађина велика жеља да буде што самосталнија, као и њена позитивна животна енергија којом зрачи, покренула личну иницијативу његових пријатеља и њега да одмах набаве потребна колица и тако омогуће бар мало лагоднији живот Слађе и њене мајке.
   „Понекад нас административне процедуре онемогуће да као локална самоуправа помогнемо многим појединцима и породицама. Онда приступамо пријатељским, другарским и пре свега људским иницијативама за сакупљање помоћи. Морам рећи да сам изненађен колико често су многи наши суграђани учествовали у акцијама за прикупљање неког вида помоћи. Ради се о појединачним или заједничим акцијама са општином или о грађанским иницијативама за помоћ, на жалост, све већем броју социјално или здравствено угроженим суграђанима. Посебна осетљивост наших донатора - суграђана или земљака из дијаспоре је изражена према хендикепираним лицима“ – истиче председник општине, Миливоје Доловић.
   „Иначе, у овом тренутку је у току акција изградње куће за многочлану, социјално угрожену породицу у Расовцу. Општина је урадила пројекат куће у поступку је прибављања дозволе за изградњу темеља као и прикупљање финансијских средстава и грађевинског материјала од добрих људи и друштвено одговорних предузетника за завршетак куће. Јако је важно да се људска солидарност наших суграђана, пријатеља, рођака и комшија, негује и тако повећава и умножава“ – каже председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

   извор: Radio D Lučani

Нема коментара:

Постави коментар