среда, 12. фебруар 2020.

БОГ ЈЕ КАО ШЕЋЕР


   Двадесеторо деце тог поподнева су били јако узбуђени, немирни, бучни. У учионицу је ушла вероучитељица како би започео најављени тест из веронауке.
   Истог тренутка је наступила општа тишина и сва деца су с нестрпљењем ишчекивала питања. Прво питање:,,Kо је Бог?” почела је диктирати учитељица . Друго питање: ,,Kако знате да Бог постоји ако га нико никада није видео? 
   Након двадесетак минута сва деца су учитељици предала одговоре. Она их прочита један по један. Првих 19 били су мањевише понављање онога што их је вероучитељица поучавала на часовима: ,,Бог је наш Отац, створио је небо и земљу, море и све што постоји.” Сви одговори су били врло слични. Потом учитељица прозове Луку, ситног, врло живахног плавог дечака.
   Замолила га је да дође до њеног стола и мпредаде му његов тест и замоли га да, гласно, пред свима, прочита своје одговоре.
   Лука, у страху да ће се осрамотити пред целим разредом, бризне у плач. Но, учитељица га охрабри, те он, ипак, јецајући почне читати: ,,Бог је попут шећера који ми мама свако јутро отопи у млеку за доручак. Ја не видим шећер у шољици али, ако га мама случајно заборави ставити, одмах осетим његов недостатак. Ето, тако и Бог, иако га не видимо, ако га нема, наш живот је горак, без укуса.” Велики аплауз је одјекнуо учионицом, а учитељица је захвалила Луки на оригиналном, једноставном и тако истинитом одговору. Потом је додала: ,,Видите децо, оно што нас чини мудрима није да знамо пуно ствари, него да смо уверени да је Бог део нашег живота.” Немојмо заборавити да додајемо овај шећеру наше животе!”
Свештеник Милић Драговић, КУЦАМ НА ВРАТА ВАШЕГ СРЦА

Нема коментара:

Постави коментар