недеља, 17. април 2016.

Света Архијерејска Литургија и рукоположење у Гучи,17.4.2016.

Дана 17. априла 2016. године, у пету недељу Великог поста, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је свету Литургију у цркви Светог архангела Гаврила у Гучи. Саслуживали су архијерејски намесник драгачевски протојереј-ставрофор Милун Ивановић, протојереј Радован Стевановић, старешина цркве у Гучи, протођакон Александар Грујовић и ђакон Момчило Славковић.
Мноштво верног народа се окупило да заједно са својим архијерејем узноси молитве Животворној и Нараздељивој Тројици. Након прочитаног Јеванђеља, духовни отац Епархије жичке поучио је своју паству. Изнад свега истакао је благовест спасења које је Бог наменио људима. Као помоћ у том животном циљу Бог нам је дао заповести које су путоказ у Царство Божије. Владика је укрепио верне да ток поста заврше и да у радости прославе Свето Васкрсење Христово.
У току Литургије Епископ г. Јустин је у чин ђакона рукоположио дипломираног теолога Ненада Ивановића, верочитеља у ОШ „Филип Филиповић“ у Чачку.
Након Свете Литургије у сали парохијског дома уприличена је трпеза љубави. Током ручка прота Милун Ивановић заблагодарио је Владики на узнетим молитвама, љубави и труду. Истакао је да је ово историјски дан за Драгачево и за његову породицу.

Извор: Епархија жичка

Нема коментара:

Постави коментар