понедељак, 18. јун 2018.

Канонска посета Епископа жичког Г. Јустина Цркви у Тијању

    Дана 17/4. 6. 2018. године, треће недеље поста, Епископ жички Г. Јустин служио је Свету Литургију у Храму Светог великомученика Прокопија у Тијању где га је са радошћу у срцу дочекао верни народ заједно са свештенством драгачевског намесништва, као и председницом Општине Лучани госпођом Весном Стамболић.
    Преосвећеном Владики саслуживали су намесник драгачевски протојереј-ставрофор Милун Ивановић, протонамесници Божидар Селенић и Горан Јанковић, јереј Иван Јовановић, старешина храма у Тијању, протођакон Александар Грујовић и ђакон Александар Јаћовић.
    У својој проповеди, Епископ Јустин нагласио је значај храма као носиоца речи Божије – Благовести, места које има велику важност у животу сваког хришћанина. Са овог места одлазимо у Царство Небеско, где имамо све што нам је потребно у животу. Господ Исус Христос је испунио све по старом закону и донео нови завет, савез Њега и људи, и у том завету љубави каже: “Љуби Господа Бога свога, свом душом својом, свим срцем својим“ и “Љуби ближњег свога као самога себе“. Те две заповести у себи сажимају свих десет заповести Божијих. Преосвећени Владика, указујући на речи Јеванђеља, подсетио је вернике да се не брину о стицању овоземаљских добара зато што је човек, будући створен по лику и подобију Божијем, много претежнији од читавог створеног света. Циљ човеков је да се поново врати у рај из кога је истеран, испуњавајући јеванђелске заповести којима отварамо пут ка вечном Богу.
    Након Свете Литургије, сабрање је настављено у црквеној сали уз полужење које су са трудом и љубављу припремили парохијани са својим свештеником и његовом породицом.

     Ђакон Александар Јаћовић
     извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар