уторак, 5. јун 2018.

БИБЛИЈА - Стари завет у причама за децу

     Издавач: Манастир Жича, Интерклима графика, Врњци, 2017.

    Крајем прошле године, са благословом Преосвећеног Епископа жичког г. г. Јустина, изашла је из штампе изванредна књига Библија - Стари завет у причама за децу, коју је на основу књиге протојереја Александра Соколова превело и прилагодило сестринство манастира Жиче. књигу је веома лепо илустровао Бојан Миљковић.
   Ову драгоцену књигу препоручујемо деци, али и одраслима, зато што че, упознајући се са основама, касније много лакше читаи и разумети Стари завет.
   Текстови су брижљиво одабрани и приповедају најлепше приче из Старог завета, од Постања до појаве ирода и почетка Новог завета.
   Кроз изабране приче из књига Старог завета сагледава се историја Изабраног народа, али се и јасно види да кад год народ одступи од Бога и не слуша његове заповести, тешко страда.
   Поучна и лепа књига, писана јасним, чистим и свима разумљивим језиком, кроз 102 кратке приче о Стварању света, Изгнању из раја, Нојевој барци, праоцу Авраму, Пророцима и царевима, Мојсију, цару Давиду, Вавилонском ропству, Јестири, макавејима (наводимо само неке од наслова), прати историју не само Изабраног народа, него и људског рода.
   Књига је изузетно лепо опремљена, у тврдом повезу, а свака прича је богато илустрована, има 227 страна и диван је дар деци, која на лак и забаван начин могу много да науче о многим вековима који су претходили доласку Богочовека Христа на свет.
   Христовим доласком Стари завет се завршава и настаје доба Новог завета. као што је говорио Св. владика Николај:

   "Кад Сунце гране, светиљке се гасе".

    СВЕТОСАВСКО ЗВОНЦЕ, бр. 4, 2018.

Нема коментара:

Постави коментар