понедељак, 05. април 2021.

У свежини пролећног зеленила, у тишини летње врелине, у изненадности јесење олује, у хладноћи зимског леда, знај, да је Бог овде, са тобом....


   Живиш у великом граду ? Изађи на авеније у којима су поређани дрвореди, раскрснице, паркове и вртове. Слушај шуштећи шапат лишћа у поветарцу. Поветарац је дах Божији, животворни Дух Свети. Лишће говори о мудрости Творца. Погледај на влати траве, скоро безбројне у броју, али никад као број милости Божијих. Гледај у лице цвећа, свако је порасло из семена чудом, свако различито, као лица човечанства која гледају у Бога. Kолико год мудар човек може порасти, колико год његових радионица и лабораторија, никада неће бити у стању да створи један лист, или једну влат траве, или један цвет.

   Шуме и поља, планине и потоци, брда и језера, океани и мора, цела Творевина је само огледало силе и лепоте Божије.

   У свежини пролећног зеленила, у тишини летње врелине, у изненадности јесење олује, у хладноћи зимског леда, знај, да је Бог овде, са тобом.

   Усамљен си ? Зашто ? Никада ниси сам, јер где год пођеш, војска Творца иде са тобом.

   Депресиван си ? Зашто ? Kакав год те бол, нанесен људима, сада мучи, твоја душа ће ускоро кренути иза времена у топлину Божанске Љубави.

   Одагнај тугу ! Бог је са тобом, у свој лепоти коју је за тебе створио.

   Отац Андреј Филипс 

Гуча
17.4.2016.
СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА
Епископ жички Г. Јустин
Храм Светог архангела Гаврила, Гуча

Нема коментара:

Постави коментар