понедељак, 1. новембар 2021.

Поклоничко путовање светињама Београда

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Жичког Господина Јустина, црквена општина Вича је у суботу 30. октобра организовала поклоничко путовање београдским светињама. Жеља за организовањем овог путовања се појавила на претходном ходочашћу Манастиру Острогу.

   Ходочасници су са вичким парохом, оцем Немањом, у раним јутарњим часовима кренули из Виче, након чега су се остали верници придруживали у Гучи, Лучанима, Чачку итд. Прво су обишли Манастир Раковицу, где се налази гроб блаженопочившег Патријарха Павла, где му је одржан помен, након чега су ходочасници обишли његову новоотворену собу. Потом су продужили пут Храма Светог Саве, где су узнели своје молитве нашем највећем заступнику пред Престолом Творца и првом српском Архиепископу.
      Спустивши се у крипту, у којој су се задивили величанственим фрескама на којима доминирају сцене из Јеванђеља, осетили су велику благодат Божију, након чега су се помолили и у малој Цркви Светог Саве која се налази поред храма. Последња дестинација на овом ходочашћу била је Црква Свете Петке на Kалемегдану, где се верни народ помолио за здравље својих породица и узео лековиту воду. Испуњени духовном радошћу, кренули су пут својих домова у предвечерњим часовима, надајући се новом ходочашћу у скорије време.

Дарко Стевановић, дипломирани теолог
извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар