уторак, 2. новембар 2021.

Divna Ljubojevic - In search of Divine Light - (Audio 2021) - FULL ALBUM

Дивна Љубојевић
Диригент и духовни појац

      Дивна Љубојевић је рођена на Благовести 1970. године у Београду. Дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду, на одсеку за Општу музичку педагогију. Од десете године учи појање у певници манастира Ваведење у Београду. Дириговањем се бави већ 23 године, најпре у певачком друштву Мокрањац, а затим у Првом београдском певачком друштву, као најмлађи диригент најстаријег српског певачког друштва.
   Хор и студио за духовну музику „МЕЛÓДИ“ основала је 1991. године са групом пријатеља, и са њима ради, као диригент и солиста већ пуних 20 година. Дивна и ансамбл „МЕЛÓДИ“ су до сада одржали преко 600 концерата у Србији и широм света, и то са великим успехом и бројним похвалним рецензијама, коментарима и признањима (у распону од спонтано одушевљених гледалаца, па до најеминентнијих међународних стручњака за ову врсту музике).
      Студио „МЕЛÓДИ“ је истинско „срце хора“. Чине га људи који дуги низ година посвећено раде на чувању, извођењу и ширењу утицаја једне сасвим специфичне традиције духовне музике византијског културног круга. Од 2001. године, Студио „МЕЛÓДИ“ – са Дивном као солистом и диригентом – репрезентује најбољу српску и уопште православну музичку културну баштину широм Европе (Француска, Швајцарска, Италија, Шпанија, Немачка, Белгија, Холандија, Аустрија…), како на најпознатијим фестивалима ове врсте музике, тако и на самосталним концертима. Такође, од исте те 2001. године – Дивна гостује као предавач на семинарима о музици широм Европе.
ХРАМ СВЕТОГ АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА, БОРАЧ

Нема коментара:

Постави коментар