четвртак, 8. јун 2017.

Средњовековна борба витезова у Студеници

   
   На Духовски понедељак гости манастира Студенице биле су једна српска и две руске занимљиве породице које се баве учењем и извођењем средњовековних ратних борилачких вештина.
   На предлог игумана студеничког архимандрита Тихона позвани су ученици и наставници из ОШ“ Стефан Немања“ из Студенице, који су се одазвали и присуствовали демонстрацији ратних вештина на платоу испред манастира.
   Витезови су убрзо у игру укључили и студеничке ђаке и показали им средњовековне игре за децу. Они су том приликом били обучени у мале средњевековне оклопе и панцире, које користе млађи чланови ових витешких дружина у чијим редовима се такође налазе жене и деца.
   Ваља напоменути да је промоција и бављење овим и сличним вештинама доста заступљена у Европи и Русији. Чланови дружине која је посетила Студеницу учествовали су на недавној смотри која је одржана на Београдској тврђави.
   Бављењем овим спортом развијају се лепе особине части, витештва , родољубља а пре свега заједнице, што је сваком човеку у сваком времену увек потребно.














                        

Нема коментара:

Постави коментар