четвртак, 3. јануар 2019.

Божићна приредба жичких ђака у Манастиру Жичи

   У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику, огрејане дечјом искреном љубављу, учитељице, вероучитељица и директорка ОШ ,,Живан Маричић“ из Жиче уприличиле су Божићну приредбу у гостопримници Манастира Жиче.
  Ученици су беседили песме и цитате српских великана Светог Владике Николаја Велимировића и  Николе Тесле, преузете из часописа “Светосавско  звонце“, а приредили су и неколико драмских приказа.
  Приредби је присуствовало сестринство манастира и свештеници Епархије жичке, представници Школске управе Града Краљева, наставници, родитељи и мештани Жиче.
   Обучени у реплике старих хришћанских одора, ученици су у наменски декорисаном амбијенту дочарали дане Христовог Рођења, подсетили на значај хришћанске љубави и доброте, даривања, племенитости и пажње.
   У малој пећини на позорници седели су Јосиф и Марија поред колевке тек рођеног Христа, подсећајући на истинску људску скромност и пожртвованост. Сведоци радосног догађаја, мудраци Гаспар, Мелхиор и Валтазар својом интерактивношћу кроз наступ и физички су се приближили публици, сишавши са бине.
   Изведене су и три хорске композиције из духовне лире владике Николаја, уз инструменталну пратњу Небојше Кешеља за гитаром.
   Захвални смо  Игуманији мати Јелени и њеном сестринству за свесрдну помоћ и топлу љубав којом су нам отвориле врата свог духовног дома.
   Велику подршку пружили су директорка и наставници наше школе који су помогли у техничкој реализацији и топлом дочеку званица.
   Предвечерјем овог зимског дана одјекивали су гласни аплаузи, а засијале су и сузе радоснице. Срећни што се окупљају у вери и искреној хришћанској љубави, ученици присутнима послали су поруку:  “Бог је Љубав и једино дела љубави остају за вечност.“

   Горанка Марковић, учитељ
   ОШ ,,Живан Маричић“ Жича
   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар