понедељак, 12. октобар 2015.

Стефан Високи


                                       
   Премијера анимираног филма „Стефан Високи“, ауторског дела чланова учионице за анимацију „Душа“, при Верско добротворном старатељству, одржана је у Свечаној сали Дома Војске Србије. Промоцији су присуствовали његово преосвештенство Владика топлички Арсеније, јереј Владимир Марковић, секретар верског добротворног старатељства архиепископије београдско карловачке, са чијим благословом се и радило на филму, представници Министарства одбране и Војске Србије, затим Секретаријата за културу Града Београда, као и бројни сарадници и пријатељи аутора филма.
– Велика ми је радост што сам са вам вечерас погледао филм који на најлепши начин, очима деце, говори о историји Београда, деспота Стефана Лазаревића и нашег народа. Њиме је у свега неколико секунди отворен читав нов свет стваралаштва и могућности – истакао је Владика Арсеније, преносећи творцима филма, свима који су помогли у његовој реализацији и публици благослов Патријарха Српске Православне Цркве Иринеја.
   Филм, рађен пластелином, у стоп-моушн техници, настао је за нешто више од месец дана, а труд малишана да направљеним фигурицама подаре живот награжен је проглашењем за најбољи анимирани филм на фестивалу анимираног филма у Јагодини.
   – Наша намера је била да подстакнемо нашу децу на креативно, али и мисионарско стваралаштво, те да резултати тог рада инспиришу и друге малишане. Да у животима јунака о којима говори овај, али и будући филмови учионице „Душа“ препознају нове позитивне узоре – нагласио је јереј Владимир Марковић, док је руководилац ауторског тима филма „Стефан Високи“, педагог Зорана Кипријановић, са публиком поделила одушевљење због бројних позитивних реакција на њихов рад.
   Премијеру филма употпунио је богат културно уметнички програм, а на крају, најзаслужнијим добротворима који су својим залагањем учинили да филм од идеје постане стварност уручене су захвалнице.

   извор: starateljstvo.rs

Нема коментара:

Постави коментар