понедељак, 12. октобар 2015.

Образујте и обрадујте своју децу


Ово су јединствене образовне сликовнице, са илустрацијама које мотивишу децу предшколског и школског узраста да и даље уче и усвајају нова знања из историје и културе српског народа, а при том представљају фантастичан модел едукације и за државу, која тек треба да пронађе свој сопствени идентитет у 21. веку.

Немања Миленковић, професор историје

Едиција „Приче о династији Немањића“ је веома квалитетан и успешан покушај да се данашњој деци, понекад изгубљеној у брзини модерних времена, на јасан, сликовит и надасве поучан начин прикаже наша историја. Ова едиција има нарочит значај због тога што се бави зачецима српске државе и државности и објашњава везу неких прошлих догађаја са савременим добом. Ове књиге су,свакако,диван поклон за сваког школарца, али и за родитеље који желе да на јасан и прилагођен начин деци представе важне особе из српске историје.

Доц. др Владимир Михић,доцент (Одсек за психологију, Филозофски факултет)
Прелепо илустрована едиција сликовница „Причео династији Немањића“ нуди деци знања о историји на савремен,интересантан и креативан начин.Сликовница је једна од првих књижевних форми са којом се дете среће, а која нуди могућност сазнавања на начин прилагођен дететовој пажњи и нивоу његовог мисаоног и говорног развоја – истовремено их унапређујући, и развија дететову склоност ка читању и преференцији писаног садржаја.

Др Ивана Михић, дечји психолог
   извор: www.jovanareba.com

Нема коментара:

Постави коментар