петак, 2. октобар 2015.

Рти-Гуча, УСПЕШАН ПОЧЕТАК

   За ученике издвојеног одељења гучке Основне школе "Академик Миленко Шушић" у селу Рти, нова школска година је успешно почела- наградама.Наиме, Ученици другог и четвртог разреда, са учитељицама Светланом Јаковљевић и Оливером Станисављевић, присуствовали су свечаној додели награда Међународног фестивала хумора за децу који је по 27. пут организовала Библиотека "Димитрије Туцовић" у Лазаревцу под слоганом "Смеха, смеха деци".
   На литерарном конкурсу, једну од две равноправне награде освојили су ученици другог разреда Јанко Варагић, Илија Сретеновић и Анђела Сретеновић за заједничку песму "Прваци". У категорији "Стваралаштво на тему библиотека"" награду су освојиле ученице четвртог разреда Мирјана Славковић и Анђела Чикириз, за песму "Библиотека". Ученици су се са великом радошћу дружила са најпознатијим српским писцима и песницима децу: Рашом Поповим, Слободаном Станишићем, Бранком Стевановићем, Тодетом Николетићем и Бошком Ломовићем и пожелела да поново посете фестивал у Лазаревцу.
   Ове награде, иначе, нису прва признања за резултате рада у оквиру литерарне секције мале сеоске школе у селу Рти, коју у овој школској години похађа само 12 ученика. Оне су резултат континуираног рада у оквиру подстицања љубави према писаној речи и дечјег књижевног стваралаштва

 М.Луковић, Просветни преглед, 1.октобар 2015.

Нема коментара:

Постави коментар