среда, 13. септембар 2017.

Празник Усековања главе Светог Јована Крститеља у Каони

   Дана 11. 9. 2017. године, на празник Усековања главе Светог Јована Крститеља, Епископ жички г. Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Каони (намесништво драгачевско) у новообновљеном храму посвећеном Усековању главе Светог Јована Крститеља, а подигнутом у част војводе Милића Радовића, великог јунака Првог српског устанка. Епископа су, поред мештана Каоне и околине, дочекали и ђаци млађих разреда основне школе који су стрпљиво чекајући у шпалиру примили његов благослов.
                                      
   Његовом Преосвештенству саслуживали су: Архијерејски намесник драгачевски протојереј ставрофор Милун Ивановић, протојереј ставрофор Миленко Милованчевић из Горњег Милановца, парох каонски протојереј Љубинко Корићанац протођакон Александар Грујовић и ђакон Александар Јаћовић.
   Епископ г. Јустин је у својој беседи сабраном верном народу указао на значај Светог Јована Кртитеља, навећег рођеног од жене. Његовим молитвама треба да изабремо оно што је једино на корист у овом свету, а то је живот у Христу. Након Свете Литургије и опхода око храма Преосвећени Владика је пререзао славски колач, а затим се верни народ са свештенством још једном сабрао око свог пастира на свечаном ручку у новосаграђеној трпезарији која је део грађевинског подухата обнове и доградње парохијског дома. Светој служби Божијој присуствовала је и председница општине Лучани госпођа Весна Стамболић.
   На растанку Епископ Јустин је поручио присутнима да бити хришћанин значи својим животом и својим примером сведочити Христа Васкрслога.

   Ђакон Александар Јаћовић
   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар