среда, 27. септембар 2017.

ЖИЧКИ ЂАЦИ ДОЧЕКАЛИ АЛЕКСАНДРИЈСКОГ И СРПСКОГ ПАТРИЈАРХА

   Свеприсусност баштињења веза са прошлошћу и традицијом жички ђаци су још једном потврдили својим учешћем у свечном дочеку Његове Светости Патријарха александријског и све Африке Господина Господина Теодора II, који је јутрос са нашим патријархом Иринејом, Епескопом жичким Јустином и делегацијом Српске православне цркве посетио манастир Жичу.
OŠ Živan Maričić Žiča deca u Žiči 3
26.9.2017.

   Након више од четврт века, када је као млад архимандрит посетио Манастир Жичу, патријарх александријски је поново посетио своју православну браћу и сестре.
   У месту у коме се родила наша краљевина, чији јубилеј обежелавамо ове године, наш патријарх је госта даровао Орденом Стефана Првовенчаног. Овом великом догађају присуствовали су високи црквени званичници, Владика Жички Јустин, Митрополит загребачко – љубљански господин Порфирије, Епископи бачки Иринеј и зворничко-тузлански Фотије, монаштво и свештенство Жичке епархије, верници и представници Града Краљева.
   Ученици ОШ ,,Живан Маричић“ из Жиче дочекали су госте обучени у реплике средњовековних владарских костима светих Немањића и у пратњи својих наставника, учитеља и вероучитеља учествовали у добродошлици црквених великодостојника.
  Патријарси су се посебно обратили деци и присутнима, благосиљали их и даривали иконицама из светог града Јерусалима.
    OŠ Živan Maričić Žiča deca u Žiči 2
   Свесни значаја и благослова који носе овако важне и ретке посете православних Отаца из целог света, поносимо се учешћем и доприносом наших ученика и наставника у данашњем дочеку.
   Стасавањем у духу православља и неговањем традиције градимо људе који ће бити достојни наследници светих предака под чијом задужбином учимо и растемо и следимо речи Господа нашег : „Пустите децу к мени, јер таквих је Царство Божије.“

   Специјално за портал Краљево Онлине Драгана Ђурић, професор српског језика и Горанка Марковић, професор разредне наставе.
     OŠ Živan Maričić Žiča deca u Žiči 4
     OŠ Živan Maričić Žiča deca u Žiči 5
     OŠ Živan Maričić Žiča deca u Žiči 6
     OŠ Živan Maričić Žiča deca u Žiči 1

     извор: www.kraljevo.biz

Нема коментара:

Постави коментар