понедељак, 1. фебруар 2021.

Савиндан у Гучи

   На дан Светог Саве, најзначајније личности наше прошлости и најсветлијег путоказа наше будућности, после свете Литургије у храму Светог архангела Гаврила коју је служио јереј Милун Стефановића, уз саслужење протојереја-ставрофора Милуна Ивановића, преломљен је славски колач.

   Верном народу старешина храма свештеник  Милун Стефановић је честитао празник и истакао важност окупљања на литургијским сабрањима и узимања учешћа у светој тајни причешћа. Уз помоћ општине Лучани деци су подељени пакетићи, уз њихов труд да љубав према светитељу покажу и наученим стиховима.

   У реновираном простору Средње школе „Драгачево“ у Гучи, после ломљења славског колача је уследио краћи програм проткан стиховима о Светом Сави недавно преминулог Гучанина, књижевника Нике Николе Стојића. Издвојено одељење те школе у Лучанима су посетили јереји Раде Марић и Мирослав Миленковић где је преломљен славски колач и изведен програм.

   Наставници Основне школе „Академик Миленко Шушић“ су учествовали у молитвеном сабрању, а чин благосиљања и ломљења славског колача је обављен у храму.

  Марина Луковић, наставник верске наставе

   извор: www.spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар