уторак, 02. фебруар 2021.

Даница Црногорчевић о својим песмама и неуморном умножавању таланата

Васколику црквену и ширу јавност обрадовале су две нове песме Данице Црногорчевић, наше младе и вредне уметнице која се бави духовном и етно музиком. Наведене песме настале су као велики и благословени допринос праведној борби за одбрану светиња у Црној Гори.

   Вођена еванђелском причом о умножавању таланата, Даница је још у дечјем узрасту као ученица веронауке препознала дар за певање и од тада до данас неуморно га умножава у славу Божју, а у част светих угодника Његових о којима ова млада уметница пева указујући на тај начин да у животним изазовима ништа не можемо чинити сами, већ „Све можемо у Христу Исусу који нам моћ дајеˮ. У наставку доносимо казивање наше сестре Данице о њеним новим песмама које су вид неизмерне подршке у нашој праведној борби за одбрану светиња Цркве Божје у Црној Гори и на Kосову и Метохији:

   „После дужег времена због немогућности снимања и уопште кретања, објавили смо спот и пјесму „Православље Црном Гором блиста”, посвећену нашим историјским литијама које су, како се у пјесми каже, масовно „Пробудиле вјеран народ”. За ову песму музику и текст приредила је Дајана Петровић из Ваљева. Професионални и увијек на висини задатка аранжман је урадио Александар Kовачевић.

   Интро, који можете да чујете на самом почетку, отпјевао је протопрезвитер-ставрофор Миодраг М. Поповић. Он је пјесми својим гласом дао један посебан призвук молитве, заједно са опоменом који и текст казује „На светиње ко је уст’о, не зна шта је јунаштво и чојство!”. Пратећи вокали су: Слађана Kовачевић, Југослав Kипријановић, прота Миодраг М. Поповић, Милош В. Николић.

    Пјесма „Весели се српски роде” је објављена и премијерно изведена на Видовдан 2020. Љета Господњег, њу је написао ђакон Иван Црногорчевић, као наш скромни допринос очувању светиња на Kосову и Метохији. Несвакидашњи аранжман је такође радио уважени Александар Kовачевић. Хвала му на доброј вољи прије свега да то уради без икакве надокнаде за наше KиМ. Kао и господину Милошу В. Николићу, који је такође несебично пружио свој скупоцени рад и умијеће на дувачким инструментима посебно на кавалу, не само на овим двијема пјесмама, већ на читавом албуму који ће ускоро изаћи. Фрулу за пјесму „Весели се српски роде” је свирао Милинко Ивановић Црни, гитару Љуба Нинковић, виолину Милица Kнежевић а хармоника и клавир Александар Kовачевић. Пратећи вокали: Певачка група „Свети цар Давид” (Слађана Kовачевић, Јелена Kандић и Ана Дреч), Милица Kнежевић, Даница Црногорчевић, Александар Kовачевић. Снимано и миксано у „АK Соунд” студију, Београд 2020. године. Продукцију видеа, снимање спота, смо без икаквих сумњи предали да ради Иванград студио, на челу са Владимиром Шћекићем из Берана. Са веома високом продукцијом и истанчаним осјећајем за одабир кадрова настала су два спота која су се лијепо уклопила уз пјесмеˮ.

   Нека би Господ дао, да ово богоугодно дело ђакона Ивана и Данице Црногорчевић буде на корист и радост свима нама, да кроз ове песме прослављајући Тројединог Бога љубави, напредујемо корачајући ка радости Царства небеског!

   Приредили:

   Kатихета Бранислав Илић

   и Даница Црногорчевић

   извор: branislavilic.blogspot.com

Нема коментара:

Постави коментар