четвртак, 11. децембар 2014.

Радмила Мишев, Десет Божјих заповести

У Парохијском дому Храма Светог Саве на Врачару 8. децембра 2014. године представљен други наслов из едиције ”Емануил” у издању Светосавског звонца”


   Свечана сала Парохијског дома Храма Светог Саве синоћ је била мала да прими све оне који су желели да присуствују представљању књиге Десет Божјих заповести у сто прича коју је приредила гђа Радмила Мишев за едицију Емануил у издању Светосавског звонца.
   Промоцију је отворио протојереј-ставрофор Драгомир Убипариповић, а скуп је благословио старешина Храма Светог Саве протојереј-ставрофор Радивој Панић. У име Катихетског одбора Архиепископије београдско-карловачке о књизи је говорио протојереј-ставрофор проф др Драго Сандо.

                       
   Професор Сандо је у свом излагању посебно истакао значај оваквог штива у васпитању и образовању најмлађих, који на овај начин и тешке теме исказане кроз приче и народно стваралаштво веома добро усвајају и разумеју. Професор Сандо је навео да је књига ”Десет Божјих заповести у сто прича” драгоцена и за одрасле јер их подсећа на велику важност Божјег закона који је увек изнад свих времена ма у ком да живе јер увек опомиње и управља грешног и палог човека ка спасењу, ка вечности.

                        
   Као припређивач књиге присутнима се обратила главни и одговорни уредник Светосавског звонца гђа Радмила Мишев, која је говорила о разлозима настанка књиге и њеном садржају који још једном показује да су Божје заповести морални канон свих култура света, јер је сабирајући текстове и народне приче од истока до запада и од севера до југа Земаљске кугле, још једном добила потврду величанственог и свеобухватног стварања Творца чији је траг заповести тако дубоко урезан у постојање човека где год он живео.
На завршетку промоције сви присутни су могли у непосредном разговору са приређивачем гђом Радмилом Мишев да поразговарају и да добију потписан примерак књиге.

За све зинтерeсоване више информација на 
www.zvonce.spc.rs

Нема коментара:

Постави коментар