петак, 12. децембар 2014.

Сарадња Звонца и портала Православие.ру

Идите и начините све народе мојим ученицима,
крстећи у име Оца и Сина и Светога Духа.
(Мт 28,19)

   Редакцију Светосавског звонца јуче је посетио сабрат Сретењског манастира из Моске, главни уредник портала православие.ру /www.prvoslavie.ru/ (издање на српском језику), јеромонах Игњатије Шестаков. Јеромонах Игњатије и његов стручни тим који уређује интернет портал Православије.ру следујући Христовим речима: ”Што вам говорим у тами, казујте на видику; и што вам се шапће на уши, проповедајте са кровова” (Мт 27, 10). У току пријатељског и надасве срдачног сусрета чланова редакције Светосавског звонца и оца Игњатија договорена је сарадња православног портала православије.ру и Светосавског звонца. Сарадња ће се огледати и у размених свих едукативних видео и музичких материјала који ће се емитовати на дечјој инетернет телевизији Звонце /www.zvonce.rs/.

                       
                       
   Часопис Светосавско звонце je у свом раду, испуњавајући поверени му задатак, ослушкивајући и сагледавајући потребе данашње деце, покренуло пре годину и по дана, захваљујући техничкој подршци ЈКП ”Инфостан”, интернет телевизију која је рад отпочела директним преносом догађаја са острва Крф, у току реализације пројекта ”Стопама наших предака” који је са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја покренут 2012. године. У току првих десет дана емитовања, директни преноси и програми дечје интернет телевизије Звонце, праћени су са преко 4.000 интернет адреса. Публика је наставила са великим интересовањем да прати програм дечје телевизије (која је у овом пробном периоду), емитовала своје путописне емисије, цртане и документарне дечје филмове. У данашњој телевизијској, видео и понуди разних компјутерских игрица, родитељи често немају избор и не могу да одаберу квалитетне садржаје, које би њихова деца гледала. Готово сви садржаји, који су у данашњем времену паметних и брзих технологија лако доступни: видео игрице, апликације, анимирани филмови, пуни су насиља, где им се на скровит, а све чешће и експлицитан начин, представљају фини и насмејани вампири, демони, и непоменик, као позитивци. На тај начин деци се даје изврнута слика вредности које касније кроз њихово одрастање од наведених садржаја штафетну палицу преузимају високобуџетни филмови који отворено пропагирају насиље и неморал. Телевизија Звонце, иако у експерименталној фази,  нуди сасвим другачије садржаје: Дизнијеве цртане филмове, ранију продукцију непревазиђених руских цртаних и анимираних филмова, као и емисије образовног карактера.
Такође на иницијативу оца Игњатија, договорено је и да се цео издавачки програм Светосавског звонца представи на порталу, као и сви други садржаји који су у плану као што су едукативне апликације и анимирани филмови.
Дечију интернет телевизију Звонце можете пратити на

  www.zvonce.rs

Нема коментара:

Постави коментар