петак, 20. новембар 2020.

ВЕЧАН СПОМЕН, БЛАЖЕНА УСПОМЕНА НАШЕМ СВЕТОМ ПАТРИЈАРХУ ИРИНЕЈУ. ВЈЕЧНАЈА ПАМЈАТ!

   У својој полувековној историји постојања "Светосавско звонце" је увек грађено са посебном љубављу и пажњом Свајатјејших Патријараха. Од Патријарха Германа, по чијој идеји и благослову креће са оснивањем и радом 1967/68. године и живи свој мисионарски рад међу децом и омладином током тешких комунистичких времена, па преко Блажене успомене Патријарха Павла, са чијим благословом је вођен на разделу два века: 20. и 21. када сатрудује са вероучитељима као помоћно наставно (дидактичко) средство у раду децом која слушају православну катихетику. Под Благочестијем Патријарха Иринеја, "Светосавско звонце" долази до заокруживања својих мисионарских активности што се огледа најпре кроз достизања тиража од 40.000 по броју, што га чини најтиражнијим часописом СПЦ, затим покретања двојезичног билингвалног издања (упоредни српски и енглески) за нашу децу у далеким земљама расејања енглеског говорног подручја, покретања анимиране видео продукције цртаног серијала, затим образовно документарних емисија, до постављања техничких услова за рад инетернет дечје телевизије “ТВ Звонце”, као и покретање Школског центра “ЗВОНЦЕ” при Патријаршији СПЦ за рад са талентованим ђацима. Такође под будним око Патријарха Иринеја, долази и до покретања и развоја мисионарских пројеката "Светосавског звонца" великог развојног капацитета као што су: “Стопама наших предака”, “Светониколајевска Академија”, “Божићни пакетићи за децу угроженог социјалног статуса”, а сво време се развијају и велики Kонкурси међународног карактера за дечију креативу: писање, сликање, музику итд.
   Свјатјејшиј патријарх Иринеј, имао је слуха за све ове развојне мисонарске активности "Светосавског звонца", будно и са великим инетересовањем је пратио сваки њихов сегмент и пружао свесрдну подршку и охрабрење редакцији да настави у том правцу свој рад и развој овог изузетног важног мисионарског подухвата наше Свете Мајке Цркве.
Ваша Светости, хвала Вам на подршци, охрабрењу, заступништву и благослову са којим су нам се сва врата на која смо наилазили отварала. Дали сте нам и показали личним примером, како и на који начин да се боримо за Нашу Живу Цркву мали народ  који израста у велике људе.
    ☦️Вечан помен и Царство Божије.

      извор: www.facebook.com

преузми везу:

Животопис Његове Светости Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Иринеја

Нема коментара:

Постави коментар