четвртак, 26. новембар 2020.

БОЖИЋНИ ПОСТ / КАКО ДЕЦА ТРЕБА ДА ПОСТЕ

Човек мора да зна циљ и смисао живота. То је најважније. Ако то зна, онда ће он моћи да употреби своје снаге и дарове на оно што је добро и племенито, и њему и породици, и његовом народу, свима.


Патријарх Павле

Пост благопријатан Богу је онај који подразумева поред уздржања од хране и удаљење од сваког греха, мржње, зависти, оговарања, неумесних шала, празнословља и других зала. Онај који пости само телесно не трудећи се у врлини личи на човека који је саградио лепу кућу, али у њој живи са змијама и скорпијама.

Свети Фотије патријарх Цариградски

Да нас Господ укрепи у посту и да нам снаге да сва искушења
издржимо и заблагодаримо Му у дан Његовог Рођења!
(14) 28. новембар - (24. децембар) 6. јануар
преузми везу:

Основна школа "Академик Миленко Шушић", Гуча
издвојено одељење Турица, XI 2020.
Браћо и сестре нека свима вама буде срећан почетак поста мир радост и свако добро од Господа желимо свима вама.У  времену који су пред нама битно је да сачувамо породице и да радост и утеху за све што нас мучи и боли нађемо у Господу. Молимо Господа за све што нам треба и он ће нам као добри отац све дати. Не ослањајте се на људе, не ослањајте се на никога осим на Господа.У данима поста и опроста  помиримо се пре свега сами са собом. Опростимо себи све оно што нас боли и сваку нашу патњу предајемо Господу. Господе ти си ми утеха помози ми ја не знам, не умем, не могу. Будите срећни. Радујте се. Благодарите Господу на свему. Желим да се и свима вама захвалим на љубави искрености и подршци према мојој породици. Радујте ми се и ми ћемо се радовати са вама.

Ковачевићи, Краљево

Нема коментара:

Постави коментар