недеља, 24. јануар 2016.

Светосавско звонце, бр. 1, 2016.

   Помаже Бог мили моји. Срећна вам школска слава, Свети Сава. Док будемо прослављали спомен на великог Божјег угодника, светитеља и просветитеља српског народа, Светог Саву Српског, не заборавимо да треба и да живимо по Савиним заповестима, јер оне нису само пука прича из старине, него путоказ за будуће дане.
   Поруке и поуке Светог Саве су свевремене. Учио нас је Свети Сава како да се Богу молимо, чувамо чистоту вере Православне, Божјих заповести држимо и да будемо добри и честити људи.
   Не знам да ли има боље поруке младим људима од тога да буду исправни, постојани у вери и честити.
   А опет неки сматрају да то није баш примерено да се учи у школама.
   Зато вас молим, мили моји, да нам пишете. Напишите шта за вас значи веронаука и шта сте научили на часовима. Пишите као што нам стално пишете, али нека сада пишу и они који нам се нису до сада јављали, као и они који не читају "Светосавско звонце". Треба да се чује и ваш глас. Искрено и из срца напишите шта мислите и осећате. Сетите се прича из Светосавског звонца о јелену и пауку, или мишу и лаву. Порука ових и многих других сличних прича је да нико није толико мали и неважан да се његов глас не чује и да не може да уради неко важно и значајно дело.
   Реч по реч, писмо по писмо, и сви ће чути шта ви осећате и мислите о веронауци.
   Будите ми као и увек, ведри, вредни, радосни и лепи. Поздравите све код куће а вас све воли и поздравља

Радмила Мишев
главни и одговорни уредник

Нема коментара:

Постави коментар