недеља, 13. децембар 2015.

Сабрање у Горачићима код Гуче

На празник Светог апостола Андреја Првозваног, 13. децембра 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је архијерејску Литургију у Горачићима (Драгачево).
   Епископу су на Литургији саслуживали: протосинђел Сава (Илић), намесник моравички протојереј-ставрофор Гмитар Милуновић, старешина храма протонамесник Горан Јанковић, намесник драгачевски протојереј-ставрофор Милун Ивановић и протођакон Александар Грујовић из Краљева. Свету Литургију су, са умилним појањем, улепшале монахиње из манастира Сретења и протојереј Љубиша Јанковић.
   На овај благословени дан, свештенство и монаштво, заједно са многобројним верним народом, се окупило да чују богонадахнуту реч свог духовног оца и Епископа Јустина, а и да заједно са Њим узму учешће у Трпези Господњој. Верних се сабрало толико, да је поред препуног храма било људи и у црквеном дворишту. На Светој Литургији се причестио и велики број деце која су са радошћу дочекала Преосвећеног владику.
   После Свете Литургије је уследило сабрање за трпезом љубави. Старешина храма протонамесник Горан Јанковић се пригодним речима захвалио Епископу на великој части коју је указао верницима и свештенству тиме што је посетио село Горачиће.
   После трпезе љубави Епископ Јустин је обишао и цркву Светих апостола Петра у Павла која се налази на самом врху планине Јелице, и том приликом је благословио наставак радова и фрескописа.

Припремила управа храма Рођења Пресвете Богородице – Горачићи

   извор: eparhija-zicka.rs

Нема коментара:

Постави коментар