среда, 16. децембар 2015.

АЗБУКА ПРАВОСЛАВЉА

   Савремена наставна средства, од којих је већина повезана са електронским учењем, мотивишу ученике за активније учествовање у васпитно - образовном процесу, подстичу концентрацију, подижу ниво разумевања образовних садржаја и запамћивање, обезбеђују брже и квалитетније остваривање циљева и задатака наставе сваког предмета, омогућавају  модернизацију и динамизирање метода и облика рада, повезивање наученог са животном праксом, као и усклађивање образовних садржаја с претходним знањем, потребама и интресовањима ученика.

    Сајт Православна веронаука за основне школе Републике Српске (www.вјеронаука .нет) покренут је као интерактивна допуна часовима православне веронауке и помоћ вероучитељима у раду. Посебан циљ  сајта је да се укључе ученици и искажу креативност, а да то буде за њих извор знања и додатни час веронауке на савремени начин. Жеља уредника сајта је и да окупи што више вероучитеља који би објављивали свој материјал и  кроз размену материјала и идеја помагали једни другима у раду.
   Вероучитељу и ученицима верске наставе Основне школе "Академик Миленко Шушић" у Гучи сајт је помогао у припремању зидног плаката Азбука православља.  Ученици у издвојеним одељењима школе у селима Турица, Тијање, Горња Краварица и Рти, на часовима утврђивања градива или у оквиру домаћег рада, исказали су креативност у припремању  плаката за своје учионице. Користећи хамер, маказе, лепак и дрвене бојице, одштампана слова са сајта повезана су у азбуку, а ученицима верске наставе ово наставно средство наставу је учинило привлачнијом и ефикаснијом.

Савремена наставна средства: Додатни час веронауке
Марина Луковић, Просветни преглед, 10.12.2015.
додатак: Педагошка пракса

http://eparhija-zicka.rs/azbuka-pravoslavlja/

http://www.spc.rs/sr/azbuka_pravoslavlja

Нема коментара:

Постави коментар