субота, 13. септембар 2014.

Нерукотворени лик Господа Исуса Христа


Група ентузијаста из Пирота уз подршку издавачке куће "Знамење" из тог града направила је, како кажу, први српски православни цртани филм "Нерукотворени лик Господа Исуса Христа".
Један од аутора цртаног филма Жељко Перовић казао je...да је циљ аутора био да се деци понуди ваљана алтернатива за "рђаве садржаје којима се деца обасипају са малих екрана, интернета и медија уопште".
По Перовићевим речима цртани филм је за врло кратко време од како се појавио на Yоу Тубу, изазвао огромно интересовање људи из земље и иностранства.
"Реч је о волонтерском пројекту групе Пироћанаца и колико ја знам, ово је први српски православни цртани филм. Наша жеља је да овим цртаним филмом отворимо серијал православних цртаних филмова и понудимо деци ваљану алтернативу за рђаве садржаје којима се обасипају са телевизија, интернета и других медија. Овај пројекат је некомерцијалан, добровољан и добротворан и веома нам је драго да се за свега пар дана од како се прочуло, јавља све већи број људи из земље и иностранства који желе оно што и ми, да овај цртани      филм прерасте у серијал православних цртаних филмова", каже Перовић и додаје да би круна свих цртаћа требало да буде цртани филм о Светом Сави.
Радња цртаног филма, како каже Перовић, односи се на чудесан догађај који се догодио у време господа Христа и Светих апостола, када се на тканини чудесно осликао лик господа Христа.
"У реализацији пројекта учествовали су ствараоци из Пирота. Анимирао је и сликао Владимир Манчић, читао Василије Перовић, музичка подлога Тањица и Анђелија Перовић и Владимир
Манчић, а ја сам написао стихове", казао је Перовић.


Нема коментара:

Постави коментар