четвртак, 12. новембар 2015.

Повест о Аљоши

Владимир Јурјевић Магаљин, Дуга књига, Сремски Карловци, Светигора, Београд, 2007.

1. ПРВА ИСПОВЕСТ
 
Замислите сеоце слатког, преслатког назива Палачинке. И у њему реку бистру као суза и препуну рибе. И непослушне козе. И гуске које се шепуре сеоским сокацима. И једног Митју. И једну Лизу. И прелепу цркву посвећену Успењу Пресвете Богородице. И баку Дашу којој током летњег распуста из једног великог града долази њен драги унук Аљоша.
   Заиста чудно неко село. Ех, шта је све Аљоша у њему доживео! Боравак на селу заувек га је променио. О тој великој промени код дечака Аљоше, писац Владимир Јурјевић Маљагин приповеда нам у књизи "Прва исповест", која је уједно прва књига његове познате трилогије - "Повест о Аљоши".
   Прва књига из познате трилогије о дечаку Аљоши руског писца Владимира Маљагина. Кроз догађаје из живота главног јунака аутор нас мудро, и пре свега с много љубави за Господа и ближње, води од првог сусрета с баком која је верник све до Аљошиног пуног живота у Цркви. Оно најважније из црквеног живота свакога од нас дато је на фону бројних дечачких авантура. Трилогија о Аљоши заиста се чита у једном даху.

   Илустрације је иконописао Серјожа Попов
2. НОВИ ПРИЈАТЕЉИ

   Аљоша се, на крају распуста, тешка срца растао од својих другара, и вратио кући, у град.
   Али, ускоро у посету стиже друга бака, Тоња, и нема баш много разумевања за Аљошину веру! О томе да бити Хришћанин није нимало лако, али јесте дивно и узвишено, говори нам писац у другој књизи - "Нови пријатељи".

3. ХОДОЧАСНИЦИ

Нема коментара:

Постави коментар