четвртак, 5. новембар 2015.

ЉУБАВ У ПОРОДИЦИ

                                                                    
   Пре свега мора да постоји вера, а затим долазак љубав. Човек мора да верује, да би почео да воли.
   Постоје различите врсте љубави. Љубав између браће и сестара, између родитеља, љубав према неком спорту, љубав према домовини...Љубав пре свега значи волети некога, то је највећа хришћанска врлина и заповест. Моју породицу чине моји родитељи, моје сестре и ја. Ми се веома добро слажемо. Између нас влада велика љубав. У току свих важнијих празника, моја породица и ја смо на окупу. Ако је наша вера у Бога слаба, онда је и наша љубав слаба, а ако је наша вера јака и наша љубав ће бити јака. Љубав је лепа само када је искрена, чиста и без љубоморе. Док човек живи, он осећа потребу да воли и да буде вољен, јер без љубави његов живот не би имао смисла. Љубав у породици, слога, искреност је највећа врлина, што је у свакој породици треба да влада.
   Да би се неко радовао истински, духовно, треба да верује и да воли. Љубав је најлепша ствар на свету. Она даје човеку крила и снагу да би прошао све препреке у животу.

                                                                                                      Валентина Милинковић IV 1

   Постоје многе породице али све њих спаја љубав.
   У мојој породици она влада као краљица. Када се родила моја сестра, сви су били срећни. У многим другим породицама влада љубав као и у мојој. Она је веома важна. Често гледам филмове и на крају љубав све победи. Она је свакоме битна – како према породици, тако и према Богу, пријатељима и свима које волиш. Љубав је јака када је права. Не треба користити туђу љубав и доброту и некоме је уништавати због љубоморе и љутње. Ако си добар и све поштујеш и са свима делиш љубав на добром си путу и Бог ће видети твоја дела и наградићете, али ако будеш радио супротно и наклонио се љутњи и љубомори, онда идеш стопама злог ђавола који никоме није донео срећу.
   Свака љубав треба да буде јака као челични ланац који је заувек везао једну породицу у вечни мир и хармонију. Љубав је јача од мача.

                                                                                                         Андреа Икодиновић    IV 1
                                            

Нема коментара:

Постави коментар