четвртак, 05. новембар 2015.

Звонце прави цртане филмове за најмлађе

   Светосавско звонце вредно ради на новом пројекту. Заједно са групом аниматора по сценарију ђакона Ненада и ђаконисе Анастасије Илић, спрема цртани филмски серијал у ком главну улогу имају деда и његови унуци.
   Деда је нетипични старац од старог кова јуродивих хришћана, Богом и због Бога ћушнутих у прикрајак, а уствари – мудраца. Године му је немогуће одредити. Изгледа младолико, повремено џогира и бави се другим физичким активностима, разуме нијансе савремених догађаја, а с друге стране – и по ономе шта прича и како живи и како му изгледа соба – рекло би се да има сто година. Кад не чита или не ради нешто, деда озарен просто ужива у животу. Рекло би се да се тада са захвалношћу моли Богу.
   Бављење децом, својим унуцима Душаном, Вукашином и Даницом, доживљава као једну од својих служби. У време кад је машта деце угрожена хиперпродукцијом телевизијске забаве и растућом атрактивношћу компјутерских игрица, он им враћа способност замишљања, размишљања и слободног процењивања.
   Пре свега, деда је истински, ненаметљиви сведок Божији и чувар Божијих вредности.
   Сви који прате мисионарски рад Светосавског звонца, ускоро ће бити у прилици да ексклузивно на дечијој телевизији ”Звонце” виде кратке исечке из пилот епизода овог цртаног анимираног серијала чији је радни назив: ”Деда и унуци”.

   извор: www.zvonce.spc.rs
   11.10.2015.

Нема коментара:

Постави коментар