петак, 19. фебруар 2016.

83. рођендан Библиотеке општине Лучани, Гуча, 19.2.2016.

Библиотека општине Лучани у Гучи обележила је 83. рођендан. Библиотекар Милан Ружић је, тим поводом,између осталог рекао да се у ормарима библиотеке налази целокупна историја Драгачева и велико благо у њеним књигама.Полице књига чувају сву мудрост света која чека да буде ослобођена читањем.
    У првом делу програма додељене су дипломе и књиге највернијим читаоцима у категоријама предшколског и школског узраста, судената и осталих читалаца. Музичке тачке извели су ученици Основне школе "Академик Миленко Шушић" и издвојеног одељења чачанске музичке школе "Др Војислав Вучковић". Казивање ђачких стихова најавило је скори излазак зборника поезије и прозе ученика из драгачевских основних и средњих школа. а сви посетиоци су  на дар добили први број часописа библиотеке "Драгачевац". У другом делу програма представљена су најновија издања Библиотеке - "Еонски графити" и "Кад речи сањају" завичајног писца Верице Тадић.
"Драгачевац" бр.1, Библиотека општине Лучани, Гуча, 2016.

ИЗ КЊИГЕ УТИСАКА

Увек ми је лепо и пријатно у овој кући књига.

Захвалио бих се библиотеци и њеним увек љубазним радницима. Желео бих им још пуно љубазних читалаца и лепих и занимљивих књига у идућим годинама.

Док листам књиге из библиотеке, осећам се као у Рају.

Све твоје жеље ће се испунити у библиотеци.

Највише ми се свиђа мирис библиотеке.

Књиге су веома лепе и увек ћу бити члан ове библиотеке.

Нема коментара:

Постави коментар