понедељак, 22. фебруар 2016.

То смо ми ПСД ”Света Србија” – Успомена детињства, поука живота

„Света Србија“ је православно спортско друштво које је основано с благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја. Његови оснивачи су наши прослављени спортисти Дејан Томашевић, Александар Кристић, Игор Јанковић, Александар Станојевић и Горан Стевановић.

   Друштво тренутно броји око четири стотине деце, која тренирају кошарку, одбојку, фудбал и планинарење. Кроз поменуте секције са децом ради четрнаест тренера, међу којима су сви свршени наставници физичке културе, док је један тренер и наставник веронауке и физичког васпитања. Поред тога у свом раду Света Србија блиско сарађује и са званичним гласилом СПЦ за децу Светосавским звонцем.



   Свесни кризе у којој  се налази наш спорт али и породица, народ, друштво и држава, сви људи који учествују у раду Свете Србије афирмишу заједништво спортских, православних, телесних и духовних људских и патриотских врлина са циљем да створе једну јаку алтернативу нарастајућим изазовима са којима се суочавају наша деца и наш народ.
   Јединствен концепт како је и сам Патријарх рекао ”хармоничног васпитања” Свете Србије даје деци прилику да кроз кроз спортски и телесни напредак развију врлине како би били бољи људи и на тај начин помогли себи и својој породици, али и општем добру нашег народа, државе и друштва.
   Као што сваки добри домаћин сагледава свој рад у години која је иза њега како би у наступајућој урадио још више, ПСД ”Света Србија” је ретроспективу свог рада у 2015. години приказала кроз кроз звук, слику и боје документарно-играног филма: ”То смо ми ПСД ”Света Србија” – Успомена детињства, поука живота. Деца спортисти Анастасија, Милош, Милан и Емилија су испричали шта је све ”Света Србија” са својим пријатељима учинила у години иза нас. У томе су им помогли и глумци Даница Тодоровић и Маринко Стојаковић. Режију филма потписује Марин Цонић, а сценарио Владимир Радовић и Димитрије Стикић који је био и извршни продуцент филма.

   Извор: ПСД ”Света Србија”
   www.svetasrbija.org.rs

Нема коментара:

Постави коментар