петак, 5. фебруар 2016.

СРПСКЕ ТЕНИСЕРКЕ ПОСЕТИЛЕ МАНАСТИР ЖИЧУ

 ДУХОВНО ОКРЕПЉЕЊЕ У ЗАДУЖБИНИ НЕМАЊИЋА

   Паузу између напорних тренинга у оквиру завршних припрема за предстојећи меч првог кола Светске Б групе ФЕД купа који је на програму у суботу и недељу у новој краљевачкој хали спортова, српске тениске репрезентативке искористиле су да данас посете и средњевековни манастир Жичу, недалеко од Краљева.
   Наше тенисерке - Јелену Јанковић, Бојану Јовановски, Ивану Јоровић, Нину Стојановић, капитена ФЕД куп репрезентације Татјану Јечменицу Јевтић, чланове стручног штаба и представнике Тениског савеза Србије, најпре је примио и благословио епископ жички Јустин, пожелелвши им добро здравље, много успеха у каријери и победу у предстојећем дуелу против Шпаније.
   У средњовековној задужбини Немањића, наше тенисерке је дочекала монахиња Нектарија која их је упознала са историјатом и огромним значајем ове духовне светиње под чијим је сводовима крунисано седам српских краљева. А, боравак у Жичи, Јелена Јанковић и остале тенисерке искористиле су и да у порти манастира купе и по који сувенир, за срећу у тешком дуелу против „црвене фурије“.
   - И девојке и ја смо први пут у Жичи, и могу слободно да кажем да сада духовно окрепљене и пуне позитивне енергије још спремније дочекујемо тежак испит који је пред нама. Тренирамо два пута дневно, девојке имају масеаже и све друге пратеће програме и немамо пуно слободног времена, али смо успеле да пронађемо рупу у распореду да посетимо ову српску светињу, као и да се бар мало прошетамо Краљевом – каже Татјана Јечменица Јевтић, капитен наше ФЕД куп репрезентације.
   По правилима Међународне тениске федерације (ИТФ), жреб за мечеве Србије и Шпаније биће обављен сутра. Први сингл меч на програму је у суботу од 13 сати, а по његовом завршетку биће одигран и други сингл. У недељу су на програму још два сингла, потом и дубл, а почетак првог меча заказан је такође за 13 сати. Пласман у плеј-оф за попуну прве Светске групе ФЕД купа избориће репрезентација која оствари три победе.
   - Припреме за меч теку према плану. Све девојке су здраве и вредно тренирају – додаје Јечменица Јевтић. – Надам се да ће тако бити и за викенд и да ћемо се квалитетним партијама одужити Краљевчанима за сву пажњу и сјајно гостопримство.
 
извор: infokvpres

Нема коментара:

Постави коментар