понедељак, 8. фебруар 2016.

Живот у Цркви

Позивамо вас да вашу децу, ученике и сву децу која желе да учествују укључите у малу ликовну радионицу под називом "Живот у цркви".

 Дечје сликарство је најчистији прозор којим се улази у дечију природу. Зато су њихови радови, као и ‎њихова природа, драгоцени и пуни значења. Дечије виђење је садржајније и лепше од виђења одраслих. ‎Њихов поглед са безбојном бојом, неукаљан и недирнут, неискварен и неприпитомљен, гледа на ‎стварност онакву каква она јесте, а не као на већ формиране представе у уму. Дечије сликарство је ‎огледало њиховог света испуњеног тајнама, срећом, болима и жељама. ‎Како деца виде живот у цркви? Како виде Бога, анђеле, породицу...?
На адреси  pravoslavninastavnik.rs постављамо тему под називом "Деца и живот у цркви".
   Циљ је да се деца подстакну на размишљање о "свом месту под бескрајним небом" и представе нам то онако како најбоље умеју - цртежом. Свако дете које учествује, може да пошаље неограничен број радова који ће бити приказани на интернет страницама наше ликовне радионице и појединачно представљени као појединачне виртуелне галерије.
   Према мишљењу стручних сарадника, неки од радова ће бити објављени у часописима Српске Православне Цркве, а најбољи рад ће симболично бити награђен. Идеја је да постигнемо континуитет и да се ова мала дечија виртуелна галерија не завршава једним циклусом него да траје без прекида, да свако дете добије прилику и своје место на нашим страницама уз могућност сталног допуњавања новим радовима. Приликом избора радова пажња није само на техници већ на доживљају, идеји и оригиналности. Желимо да дечији таленат добије свој јавни простор, да путем интернета буде приказан широкој публици и тиме, могућност учешћа имају сва деца без ограничења. Позивамо вас да представите радионицу нашим малим наследницима и пошаљете нам њихове радове. Све додатне информације и објашњења можете добити на адреси православнинаставник.рс
  Дечије радове примамо у електронском облику (фотографисане, скениране...), у ЈПГ формату. Уз радове, пожељно је послати име детета и произвољно, неколико личних реченица о радовима или таленту аутора, имејл контакт...

   извор: www.pravoslavninastavnik.rs

Нема коментара:

Постави коментар